Comunicació

El Consell de Mallorca i el CSIC signen un Protocol d’Acord per col·laborar en matèria paleontològica

  • La Vicepresidenta i Consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Honorable Sra Isabel Busquets, i el director de l’IMEDEA, Dr Gotzon Basterretxea, han presentat el protocol de col·laboració en matèria paleontològica entre el Consell i el CSIC, a través de l’IMEDEA

 

 Foto: Presentació del protocol de col·laboració entre el Consell de Mallorca i el CSIC en matèria paleontològica. D’esquerra a dreta, Sra. Francisca Coll (Directora General de Patrimoni del Consell de Mallorca), Dr Gotzon Basterretxea (Director de l’IMEDEA), Hble. Sra.  Isabel Busquets (Vicepresidenta Primera i Consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca), Dra Anna Traveset (Representant Institucional del CSIC a Balears), Sra. Maria Ramon (Batlessa d’Esporles) i Dr Josep Antoni Alcover (Vicedirector de l’IMEDEA)

 

 

Esporles, 20 de novembre de 2020. El Consell de Mallorca i el CSIC, a través de l’IMEDEA, han signat un Protocol d’Acord en matèria paleontològica.

 

 

La Vicepresidenta i Consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Honorable Sra Isabel Busquets, i el Director de l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA), Dr. Gotzon Basterretxea, varen presentar el passat dia 13 el protocol de col·laboració en matèria paleontològica entre el Consell i el CSIC, a través de l’IMEDEA. Aquesta entesa permetrà desenvolupar programes de cooperació en els camps de la investigació d’interès patrimonial, catalogació de jaciments paleontològics, conservació de col·leccions, divulgació i transferència de coneixements.

 

 

Durant la roda de premsa, la Vicepresidenta Primera i Consellera de Cultura, Patrimoni i Ploítica Lingüística del Consell de Mallorca, Hble Sra Isabel Busquets ha destacat la importància de la col·laboració i coordinació entre l’Administració i les entitats dedicades a la investigació per «generar coneixement al voltant de la gran riquesa paleontològica i arqueològica de Mallorca, així com per conservar-la i difondre-la».

 

 

D’altra banda, la representant del CSIC a Balears, Dra Anna Traveset, ha destacat l’impuls a la investigació i a la transferència de coneixement que implicarà aquest protocol. A més, el Vicedirector de l’IMEDEA de l’IMEDEA, Dr Josep Antoni Alcover Alcover ha agraït la predisposició del Consell de Mallorca a poder tenir, per primera vegada, un protocol d’aquest tipus en matèria paleontològica i ha reafirmat la voluntat de fer feina conjunta amb vocació de servei públic.

 

 

En virtut del protocol presentat divendres passat dia 13, que té una vigència de quatre anys, el Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística i l’IMEDEA col·laboraran en l’àmbit de Mallorca, Cabrera i illots adjacents. L’IMEDEA assessorarà al Consell de Mallorca en temes paleontològics i en gestió de col·leccions, i el Consell recolzarà l’IMEDEA en projectes de recerca paleontològica, i documentació, conservació i difusió de les col·leccions de l’IMEDEA.

 

 

El Consell de Mallorca reconoce las colecciones del Imedea y la finca de Alfàbia como museográficas

La Comisión Técnica Insular de Museos del Consell de Mallorca ha aprobado este martes el reconocimiento como colecciones museográficas los fondos del Instituto Mediterráneo de Estudios Avanzados (Imedea), situado en Esporles, y los de la finca de Alfàbia, en Bunyola. Así lo ha comunicado este martes la institución insular en una nota de prensa, en la que ha especificado que ya son diez los museos y las colecciones reconocidos por el Consell y que pueden acceder a las ayudas que convo ...

Leer más: https://www.europapress.es/illes-balears/noticia-consell-mallorca-reconoce-colecciones-imedea-finca-alfabia-museograficas-20200609150907.html

(c) 2020 Europa Press. Está expresamente prohibida la redistribución y la redifusión de este contenido sin su previo y expreso consentimiento.
 


Font: IMEDEA (UIB-CSIC)

Més informació: